Uit mijn interview met Saskia Schatteman - Sylvie Verleye
18920
post-template-default,single,single-post,postid-18920,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Uit mijn interview met Saskia Schatteman

Uit mijn interview met Saskia Schatteman

Saskia Schatteman (CEO VAR) is een graag geziene spreker op congressen en doet regelmatig presentaties voor studenten, maar ze heeft ook veel ervaring met presentaties voor een board of directors. Ik wil nagaan wat het verschil is tussen een ‘gewone’ presentatie en eentje voor ‘the board’.

Dit is wat ze mij vertelt: “Ik gebruik een heel specifieke structuur wanneer ik spreek voor de raad van bestuur. Ik begin met de doelstelling, dan het probleem, en vervolgens één of meerdere oplossingen. Ik wil vooral dat ze van in het begin mee zijn en ‘OK’ knikken. Ik gebruik bij elke oplossing heel duidelijke argumenten, wanneer mogelijk ook ondersteund met cijfers. Mijn basistechnieken om dit te doen heb ik geleerd bij Procter & gamble. Daar leerden ze ons van bij het begin ‘get it on one page’. Dat betekent niet ‘get it on 1 slide’. Het betekent dat je eerst een verhaal moet opbouwen op 1 pagina. Die ‘braintime’ is het moeilijkste maar wel essentieel.”

No Comments

Post A Comment