Uit het interview met Inge Geerdens - Sylvie Verleye
18889
post-template-default,single,single-post,postid-18889,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Uit het interview met Inge Geerdens

Uit het interview met Inge Geerdens

Inge Geerdens won in 2006 een internationale award voor beste ‘elevator pitch’. Ze stond in de finale met achttien anderen waaronder 2 Belgen. Uit vijfhonderd deelnemers die een business plan indienden, werd zij verkozen tot eindwinnaar. Succesvol pitchen staat of valt voor haar met de voorbereiding. Voor de laatste pitch kreeg ze exact één minuut. Ze had dit door en door geoefend en kon de pitch als het ware zingen. Bij heel veel deelnemers zag je de zenuwen door hun lichaam gieren maar zij kon  dit dankzij haar goede voorbereiding ontspannen brengen.

Ik deel vooral dit verhaal omdat ik bij alle interviews die ik deed telkens die nadruk op voorbereiding hoorde. Sommige sprekers hebben de misvatting dat zij een bepaalde ‘gave’ missen en zijn vaak jaloers op sprekers die daar zomaar voor de vuist weg ontspannen staan te spreken op een podium. Je zou verbaasd zijn hoeveel voorbereiding er steekt achter schijnbaar ‘voor de vuist weg spreken’. Elke topspreker die ik ken is ook top voorbereid dus waarom zou jij dat niet doen?

No Comments

Post A Comment