Die verdomde PowerPoint toch... - Sylvie Verleye
18735
post-template-default,single,single-post,postid-18735,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Die verdomde PowerPoint toch…

Die verdomde PowerPoint toch…

Mijn opleidingsseizoen is terug gestart. Dus kwam ik daarnet de opleidingsruimte binnen en net zoals de voorbije 16 jaar stond de beamer helemaal in het midden terug klaar, wachtend op mijn computer om aangekoppeld te worden. En net zoals de voorbije 16 jaar schakelde ik de beamer onmiddellijk uit, sleepte het tafeltje naar de hoek van de zaal en zorgde er vooral voor dat er ruimte was in het midden waar ik ongehinderd kan staan voor de deelnemers. Bij deze doe ik een warme oproep naar alle trainers. Gebruik geen PPT bij de inleiding van jouw opleiding.

De inleiding dient ervoor om kennis te maken met de deelnemers en dient ervoor om te ‘connecteren’ met hen. Beschouw het als een tête à tête. Stel je even voor dat je met een onbekende op restaurant zit en dat je over jezelf vertelt aan de hand van een PowerPoint 🙁 Vertel gewoon, kom dicht bij jouw publiek en als je wil gebruik dan voor de eerste keer die PPT als je een agenda van de dag wil laten zien. Ik merk voor veel deelnemers dat het een verademing is en eigenlijk is het de beste manier om kennis te maken.

Nog deze tip. Als je dan toch een PPT wil gebruiken voor de agenda dan kan je best wel beamer en computer al aan elkaar koppelen en de slide klaarzetten maar druk dan vooral op B of Z op jouw toetsenbord. Het licht van de beamer gaat uit en het scherm wordt zwart waardoor je toch de inleiding ongehinderd kan doen. Wil je dan de agenda laten zien dan druk je gewoon op Z of B en ‘tada’… Deze tip geef ik al jaren en begint stilaan door te dringen in bedrijven maar toch geef ik die graag nog eens mee! Veel plezier aan al mijn collega’s die terug beginnen met opleidingen!

No Comments

Post A Comment